2013. március 10., vasárnap

Még élek...Igen, tudom, már nagyon rég nem írtam...

De mentségemre legyen mondva mostanában igencsak sűrű napok vannak, egész nap a billentyűket csépelem, két műszakban, közben meg gyarapodott a házi állatkert, október óta nyufik vannak a fedélzeten, most is két hasas anya, 7+3 kisebb-nagyobb füles, nálunk a nyufik vagy híznak, vagy hasasak, vagy szoptatnak. Na, jó, Papus azért mást szokott csinálni :DKetrec építés következik, majd ünnep utánra kapok segítséget kisVirágom pasija személyében.

Közben főzök, ugyanis zugmenzát üzemeltetek, kicsiben, de a maradék időmet lefoglalja, teljesen, plusz kutyafülét mosok, Axelnek a füle változatlanul állandóan tele gennyel, semmire nem javul, az állatorvos is csak valami allergiára tippel, ötlete sincs, hogy mi lehet. Ja, vagy két hónap óta neki is főzök, mert gyanúsak a tápok, de már a fene se tudja, mi lehet. Ha valakinek van ötlete, hogy merre induljak, ne tartsa magába. Szürke Ördögöt szittelek, alkalmanként, épp hogy elvitték ma is.

Hogy a kerttel mi lesz, nem tudom, reményeim szerint kerítek valakit, aki majd felássa, utána már megbírkózom én is vele. Az a baj, hogy időm csak- csak lenne, de ha megerőltetem az amúgy is göthös kezeimet, akkor dolgozni nem tudok, mostanában csupa olyan tevékenységem akad, ahova a kezem kell, na.
Így jártam.

Azért a reményhal meg utoljára, ha meg nem, akkor jön a szarok rája.
Ennek fényében már két hete elvetettem paprika- padlizsán magokat, ma pedig az Anya fajtáiból a nagy szív, illetve a fodrost.

Mihelyt felszabadul a palántázó tálca= ki tudom poharazni a paprikákat, padlizsánokat, rögtön vetem a többi paradicsomot is.

Idén terveim szerint így indulok:

6 Goldkrone-2 vödörben udvaron
6 Perun- 2 vödörben udvaron
2 Tumbling Tom Red-vödörben udvaron
3 Goldene Königin(Juhmeli)
6 Venus- vödörben, udvaron
3 Gardener Delight (Konyhológus)
2-2-2-2-2-2 Japanese Black Triffle, Black Krim, Brandywine Red, Tigerella, Cherokee Purple, Mortgage Lifter (Konyhológus)
2-2-2 Piros csíkos, Zöld csíkos, Fekete(Lizi)
6 Black Prince
8 Paprika alakú
6 Krumplilevelű,
6 Roma VF
6 San Marzano
3 Romus
és végül amennyi lesz, meg hely amennyi akad az Anya fajtái, nagy, fodros, szív, szív berta, szív aszimmetrikus.

Lehet hogy csak paradicsom lesz idén a kertben?

5 megjegyzés:

Kati írta...

Na ha paradicsom lesz, az már nem semmi:) Sok mindenre felhasználható.
Aranyosak a nyuszikák:)

hekvanc írta...

Zugmenzááát??? :D

Fernel írta...

Köszi Kati, nagyon sok örömet adnak,és büszke is vagyok rájuk, nőnek mint a bolondgomba :D Igaz, hetente kétszer járok én a zöldségeshez a piacra zöldért, Ember meg pénteken hoz máshonnan.
Ha így folytatják a növekedést, április közepe, végén nagy csapkodás lesz :D

Vanca!
Oh yeahhh!

Ziebi írta...

Hát ezek a tapsifülesek állati cukik, nekem főleg azok tetszenek amiknek két kis folt van az orruk mellett :)

allergiára: tápok elhagyása jó ötlet, ha attól esetleg elmúlna, akkor ki lehet próbálni hogy egyszerre csak egyet visszarakni az étrendbe. Az a baj az állatkák alleriájával, hogy nagyon nehéz kitalálni mi okozza, nekünk is ez van most Mandyvel. :(

Fernel írta...

Ziebi!
Nem tudom, tényleg nem tudom, Axelnek mi a frásztól van, most durván csak csonton- jó, nagy,- fehércsontnak mondják, azon él, főzök neki, ritkán kap szénhidrátot, hetente kétszer- kb, rizs, tészta formájában, mostanában csirkét is hanyagoltuk,hátha attól, ugyanis a szárnyasok sűrűn okoznak allergiát,és nem látok elmozdulást semerre se. De, bocs, a gyomor-bél problémái azért rendeződtek, mióta nem kap gyárit, úgyhogy előbbre is vagyunk, valamelyest.
Arról nem beszélve, hogy gazdaságosabb, jelenleg a csontot 20, érted, húsz forintért veszem kilónként.Igaz, főzöm egy ideig, úgyhogy a gáz árát is tegyük hozzá.

Nyufik: nekem mind tetszik, imádom őket, de nevük csak ilyen van: Paprikás, Pörkölt, Rántott hús, Leves, Tepsifüles, Fasirt :D