2012. május 10., csütörtök

Heti színes- szagos- képes

Kicsit le vagyok maradva, mármint bejegyzésügyileg :D

Hoztam helyette pár képet.

A hétfői 19 mm eső hatása:

Pillanatkép a kertből:


Az idén nem lesz gondom a meggy szedéssel, még befőttes üveget sem kell vennem :(


Dióveréssel sem kell bajlódnom :(
A termőrügyek zöme elfagyott, imitt- amott lehet egy-egy diót látni.
Hüpp


Május 5-én:


Május 10-én, 19 mm eső után:

Deryan-tól kapott rózsaszín, nagy, paprikaalakú paradicsomok május 5-én,Május 10-én:


A Vénusz balkonparadicsom a kertben, már bimbózikKerti laboda- atriplex hortensis, mi ezt esszük spenót helyett:Itt tartunk most:Elvagyok

7 megjegyzés:

Kati írta...

Szép kert:) Nálam is(vagyis anyuéknál a melegházban:))már bibbózik a sárga balkonparadicsom.
Nálunk még nem virágoztak a diófák, de azt hiszem éppen abban a fázisban vannak, remélem a hétvégi fagyosszentek, nem hoznak fagyot rájuk. Nálunk még nincsenek kiültetve a palánták, csak fagyosszentek után szoktunk, paradicsomot, paprikát.

Fernel írta...

Itt annyival magasabb az átlaghőmérséklet, hogy legalább két héttel korábban kell csinálni mindent, mint felétek. Nyáron, amikor itt 36-37 fok van, nálatok még csak 30 körül. Aztán mindenki sipákol, hogy milyen meleg van :D
Más itt a mikroklíma :D
Anyáéknál, 25 km-re északabbra is pár fokkal hűvösebb van mindig.
Szép most a kertem, mert van elég időm rá, aztán lesz ez még másként is.
Picurka az egész.

Andi írta...

Irigykedem!

Márta néni azéris írta...

Jól látom, hogy májusi pereszke van a kosárban? Te szedted? Megyek Egerbe, vagy a világ végére, a hét végén legyalogoltam a lábam, és öt árva darabot találtam.

Fernel írta...

Nem, ez tövisalja gomba egyik variációja- valamelyik entoloma :D, van a sötétebb kalapú változat is a kertben- amikor ide költöztünk, és felfedeztem a kertvégi susnyában, akkor elvittem, bevizsgáltatni, azóta minden tavasszal ad valamennyit. Most két hullámban jött ki, új területeket is bevontam a termesztésbe :D
Más haszna úgysincs a kert felének, vastagon susnyás- kökény, csipke, mirabolán, orgona, bodza, ilyenek, meg sok- sok tövis. Valószínű sok kullancs is akad, de miután lemegy a tövisalja, utána én már nem mászkálok bele, bodzát is kutyasétáltatás közben szedek.
Tegnap gondolkodott Ember, menjünk-e erdőbe gombászni, lemondtunk róla, nem sok esélyt látok.
Nyáron ha jó idő lesz, látogass meg, megejtünk egy kis gombászást!

Márta néni azéris írta...

Hát ha ló nincs... a tövisalja is gomba, de a májusi....nagyon szeretek gombászni, de olyan igazi nagy zsákmány nem is emlékszem, mikor volt.

Fernel írta...

Márta néni!
Sajnos, én emlékszem, 2010 volt szuper év gomba szempontjából, iszonyatos mennyiségű vargányát, sötét trombitagombát, és némi rókát zsákmányoltunk. És ez csak a nagyvadak, mert a galambért, keserűért, érdestinóruért már le sem hajoltunk :D
Még van kis vargányám, trombitám szárítva, trombitából még fagyasztva is akad- az bírja, a fagyasztott vargányák már megtanultak azóta repülni :(- azóta már biztos másként csinálnám.
Itt a két hét alatt 3+1 mm esett, ma délután a mérő szerint 5 mm, de a kertben kb 1 centire ázott be. Hogy ebből hogy lesz idén gomba, fogalmam nincs.