2013. január 25., péntek

"Főzni jó..."


Tisztelt Tesco!

Az elmúlt időszakban regisztráltam a Főzni jó oldalukra, ahova is feltöltöttem két receptemet, a saját konyhámban készült fotóimmal.
A héten ellenőriztem, hogy megjelentek-e, és meglepődve tapasztaltam, hogy a feltöltést megtagadták, mondván, máshol megjelent receptet, illetve lopott képet tartalmaz.
Dicséretes, hogy önök komolyan veszik a szerzői jogokat, bizonyára indokolt is.

De, pici gondom van, mert az Önök által linkelt üzenet az én saját tulajdonú blogomra mutat.
Tehát a képek, azok az enyémek, a regisztrációkor a nick-et is ugyanazt a  Fernelt rögzítettem, mint ami a blogban is engem azonosít, a blog e-mail címével regisztráltam, az avatárom is ugyanaz, tehát beazonosíthatóan én vagyok a blog tulajdonosa. Továbbá amikor regisztráltam, sehol nem találtam olyan kitételt, hogy  nem tölthetem fel azt a receptemet- ami saját fejlesztés, teljesen , ami már a saját blogomban megjelent.

Továbbá, átnézve a Főzni jó honlapot, azt látom, hogy mindenki saját nevével van megjelölve a receptek mellett. Az lenne a kérdésem, hogy akkor mi szükség van a nick-re, plusz, nem biztos, hogy örülnék, ha saját nevem szerepelne. Azt gondoltam, ugyanúgy a nick szerepel majd.


Kérem, mielőbb tájékoztassanak arról, hogy mi a megoldás. Ha más nem, recept feltöltésnél legyen egy menüpont, kötelezően megválaszolandó, hogy soha- semmikor, sehol nem jelent meg az adott recept. Akkor mondjuk, nem sok semmi lenne az önök oldalán, mert nagyjából minden recept, valahol, valamikor megjelent. Kevés a kreatív háziasszony, ember, aki teljesen új receptet alkot, a semmiből.

Köszönettel:

Fernel

3 megjegyzés:

Ziebi írta...

Bocs de nagyon röhögök :D Nagyon tudnak ezek :D

Fernel írta...

Várjál, nincs vége, válasz ugyan nem érkezett, de az oldalon törölték a regisztrációmat. Igen csak elegáns megoldás :D

lilapereszke írta...

Szia Fernel!

Bocsánat, hogy belekotyogok, én aki még életemben nem tettem be a lábomat egyetlen egy TESCO-ba sem :-) ( Elsősorban azért, mert nincs a közelünkben ) Komolyan gondoltad, hogy szakember fogadja program helyett az üzeneteidet? Arra már nem tanították meg a programot, hogy a legkönnyebb műveleten (kép keresése a hálón) kívül mást is tudjon. Ahogy olvasom a postjaidat (nagyon tetszenek), ha emberből volna a TESCO kiugrana a bőréből, amennyi ingyen reklámot kap tőled.
Sajnos a dömping árakért még hálasak is lehetünk neki, mert hogy a szűkreszabott kosztpénz verbuválja nekik a vásárlókat.
Üdv: Sz. Edit