2013. január 3., csütörtök

Új év, új élet, új remények...

Na, kérem szépen, hát ezen is túl vagyunk.
Valahogy a páratlan éveket jobban csípem!

A karácsony- szilveszter leteltével már nagyon elegem van a húsból, meg a nagy, nehéz ételekből. Időközben, még a tavalyi év utolsó napjáról beköszöntött fogfájás, némi láz és arcdagadás miatt újra antibiotikumon vagyok, és legjobb barátom a Cataflam.  Úgyhogy a gyomrom nagyon lázadozik minden ellen, és kedvem sincs enni rendesen.
Tegnap olyan rosszul voltam, hogy képtelen voltam eltántorogni a fogorvosomhoz, mára hagytam, de már Cataflam is elfogyott az este, kénytelen voltam kimászni a házból. Reggel egyéb elkötelezettség miatt nem tudtam elindulni időben, késő délelőtt indultam, a fogdokival elkerültük egymást. De holnap reggelre lebeszéltem az asszisztenssel.
Cataflam még mindig nem volt, nem kísérletezek egyébbel, a hosszú hétvége meggyőzött róla, hogy fölösleges másra hagyatkoznom. Rendben, házi doki délután rendel, majd vele íratok fel.
Aham, csak a két orvos között volt több mint két óra. Ha haza megyek, mire hazaérek, fordulhatok vissza, gondoltam egy merészet, és nagyot, buszra ültem, és kiügettem a Tesco-ba.
Az elmúlt hetekben rengeteget jártam oda, nagy vadászatokat csaptam, extra finomságokat, meg különlegességeket zsákmányoltam fillérekért, de tényleg fillérekért.
Kicsit el is gondolkodtam, hogy mennyire józan ész- a spájzolós fajtám- vagy függőség-e már nálam a "vadászat".
Miután volt olyan alkalom, hogy csak egy zsák kutyatápot vettem- jelzem, azért mentem, és semmi mást, megnyugodtam, hogy mégse vagyok teljesen függő, így ma bevállaltam a Tesco-t.
Megint volt 70%-os hal akció, de mivel telt ház van a fagyon, így nem szólítottam magamhoz egyetlen halacskát sem. De valahogy csak beleugrott a kosaramba két két darabos avokádós csomag, br. 119 Ft-ért.
Meg hát ha a 6 200 Ft-os camembert-be oltott kék sajtot árazzák le 999-re, akkor bizony az nem marad ott :D

Itthon úgy döntöttem, jó kis saláta lesz belőle.
Összetépkedtem négy jégsaláta levelet, rászeleteltem pár koktélparadicsomot.

A karácsonyi nagy halazásból maradt még füstölt pisztráng, egy fél filét rátépkedtem, egy avokádót összekockáztam, kis póréhagymát szeleteltem rá, meglocsoltam citromlével, összekevertem.


Végül kis sajtot aprítottam rá, a kockázás nem fedi a valóságot :D, tekertem rá színes borsot és néhány csepp olívával megcsöpögtettem.


Mivel a pisztráng kicsit sós volt, nem sóztam.

Csak leültem melléje és bekebeleztem.

És hogy a halas bejegyzés teljes legyen, hoztam nektek pár fotót a karácsonyi halainkról:
 Aranydurbincs és ausztrál fogas (barramundi) sárgarépa- burgonya ágyon
Karácsonyi hidegtál sk füstölt lazaccal és pisztránggal.

6 megjegyzés:

Sütis néne írta...

óh, nagyon jól néz ki mind, finomak lehettek! :-)

Juhmeli írta...

Végre nem csak annyi jut nekem a gép előtt, hogy betöltse a blogot, de el is olvastam a bejegyzéseket. Most már tényleg halat kell szereznem, mert nem múlik a nyálcsepegésem és ezentúl nemcsak a hagymapalántázásról, paradicsomozásról gondolok rád (nemcsak ezen alkalmakból vagy eszemben, de ilyenkor kizárólagos az első helyed), hanem a meggyről is csak Te és a halfüstölés fog eszembe jutni...:)

Márta néni azéris írta...

Nyálcsorgató a látvány.
Ebből a sajtból én is találtam a mi Tesconkban, de mire kitaláltam volna, hogy mi is legyen belőle, már csak a papírja maradt...

Vali írta...

NAgyon jól néznek ki.

Ziebi írta...

Csorog a nyálam erre a halra. :)

Fernel írta...

Ziebi: ez pont bele is fér a diétádba :D