2010. január 14., csütörtök

Újdonságok hete

Az én drága Emberem tudja, dinnyeszezonban egy-egy csíkos kismalacnak, késő ősszel pedig sütőtöknek kell vele hazajönni, ha Horton jár. Kb hetente kétszer jár:o))

Október közepétől szenvedtem a fogammal, mire elveszítettem, ráment kb 6 hét, ebből 3 hét tömény antibiotikum kúra +3óránként Cataflam, láz, miegymás. Enni alig, a gyomrom sztrájkolt. Halálomon voltam, na.

Szegény Ember, gondolta, hátha a sütőtököt megeszem valahogy, hozott egy kisebbfajta zsákkal. Mert minek megállni Horton holnapután is, ha megeszem.

Az evés, az most az ünnepekre alakult valamennyire, hála az égnek, meg a normaflore-nak. Kezdte a gyomrom bevenni a normális ételt is, nem csak az almalevest. Ettem a sütőtököt, Zsebi is segített. De még maradt két kisebb, nem is világbajnok ízűek. Mivel a kamra most lett kész november végére, nem sikerült kiszáradni a vakolatnak, így nagy a páratartalom odabenn, elkezdett romlani.

A kényszerű fogyókúra miatt ledobott kilók elkezdtek az új évben alattomosan visszakúszni, a mézes sütőtök pedig túl sok kalória, nézegettem a két tököt.

Régen akartam már minden érdekes dolgot megfőzni, de hát kérem, az idő nagy úr! Amikor dolgoztam, és este hat körül estem be az ajtón, nem igazán kockáztattam, hogy valami olyan újdonságot főzzek, ami nem ízlik a családnak, idő pedig nincs korrigálni.

Mióta Zsebi nincs itthon, minden kicsit csípős, kicsit érdekes, max Ember nem eszik belőle.

Kerestem az én barátommal receptet, elolvastam hármat, mondom csak lesz a háromból egy.
1.Tök megpucol, kockáz, két kis krumpli ugyanígy, kis póréhagyma karika, só, bors.
2.Fedő.
3.Tűz.
4.Botmixer.
5.Kis szerecsendió, kis kakukkfű, chilli pehely, tejszín.
6.Kész!

Még karácsony előtt jártam a cukrászboltban, láttam szeletelt mandulát, baromira jó ára volt, hazajött. Brokkoli krémlevesre szoktam pirított mandulát tenni, gondoltam ki próbálom.
Most pihegek.
Csak azon óbégatok, hogy eddig mi a túróért nem csináltam. Remélem Embernek is ízlik majd.

Ja, vödrös narancs akció a Spar-nál, így egy kis finom narancslé is bele.

És hogy mitől újdonságok hete?

Mert két éve kóbászol egy csomag Zara márkájú zöld lasagne tészta, valamint a fagyasztóban némi darált hús.

Nálunk a lasagne-nak nagyon rossz híre van, sógornőm azzal várta sok év után régen látott, konzervatív ízlésű és cukorbeteg apámat vendégségbe. Apu hajlandó volt megkóstolni, és közölte, hogy a leves neki pont elég volt. A tészta már nem fér bele a napi szénhidrátba.

Minket ez a veszély nem fenyeget, ezért tegnap elkészült a nagy mű. Az Ember azt mondja, ahogy engem ismer, lesz ez még jobb is. Kicsit száraz lett, én biztos hogy sokkal több besamellel fogom készíteni ezután. Vagy spenóttal és túróval. Azt jobban szereti, mint a paradicsomos dolgokat. Plusz, tele a fagyasztó spenóttal.

Azért ma délben hazaugrott lasagne-t enni!

1 megjegyzés:

kisrumpf írta...

Spenóttal+besamellel csináld! A zíreknek csináltam csupa zöldségeset (vegetáriánus kaját kellett adni), utána jöttek a receptért. 3 réteg volt benne, egy spenótos, egy tejszínes gombás, és egy zukkinis.

Életem első vegetáriánus lasagnája volt :-)