2010. november 18., csütörtök

RA 4.0

Reumatoid artritis

Az urban legend szerint az azok, akik a maxi hatóanyagot kapják valószínűleg, azok "eldobják a mankóikat, felkelnek és járnak".

Ez a kezelés pillanatnyilag az elérhető legjobb, így szerintem nincs annak értelme, hogy azon meditáljunk, hogy melyik ágba került, és mit kap.

A kezelés 4 hete egy újabb masszív vérvétellel, ízületszámlálással, teljes vizsgálattal, állapotra vonatkozó kérdőívekkel, és egy egy órás infúzióval kezdődött. Szigorú szabályai vannak, fix egy óra alatt kell lecsepegjen, folyamatos ellenőrzés mellett. Utána volt egy újabb vérvétel, majd egy fél órás megfigyeléssel zárult.
Megkapta a kis dobozt, tele nagy, piros kapszulákkal. A felirat szerint vagy 2,5mg metotrexát, vagy placebo, melyből minden héten hétfőn kell a második infúzióig 3 darabot bevennie. A második infúzióra magával kell vigye a dobozt a maradék kapszulákkal, majd akkor új dobozt kap.

Amúgy az infúziós kezelés ambuláns, most az elején egy egész délelőttöt igénybe vesz, mindenféle vizsgálatok, megfigyelés miatt, később ez csökken állítólag.

A kutatásban való részvételnek azért vannak árnyoldalai is.
Mivel az új hatóanyag immun szupresszáns, így különösen figyelni kell minden fertőzésre, azonnal orvoshoz kell menni, nem kaphat bármilyen gyógyszert, bármi más orvosi beavatkozáskor szükséges a kezelőorvossal konzultálni.

Ennek nyomán a Medrol adag nem mehet 8 mg fölé, fájdalomcsillapítóként napi 1500 mg paracetamol alkalmazható csak max. Más nem.
Semmi.


Viszont 24 órán át elérhető a Juditka, ha bármi gond van...

Nincsenek megjegyzések: